
بالاخره بعد از مدتها به مناسبت ۲۲ بهمن و سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی
کتاب «هدایت و راهبری» سردار غفاری از زیر چاپ خارج و روانه بازار علم و دانش تحقیق شد
سردار سرتیپ دوم پاسدار محمد غفاری در شهریور ۱۳۴۱ شمسی در قلعه ی نعمت آباد واقع در جنوب تهران چشم به جهان گشود.
وی پس اخذ مدرک قبولی از کلاس اول نظری وارد حوزه علمیه حضرت حجت(عجل الله تعالی فرجه الشریف) واقع در خیابان شانزده متری امیری تهران شد و در سال ۱۳۵۸ نیز برای ادامه تحصیل راهی قم گردید.
هنوز یک سال از تحصیل وی در مدرسه امام صادق (علیه السلام) در قم نگذشته بود که با شدت گرفتن جنگ های تجزیه طلبانه در غرب کشور به همراه دوستانش محمدی، نومیری و مروتی عازم کردستان شد.
دست سرنوشت اینگونه رقم زد که این ماموریت جنگی و عملیاتی در غرب و شمال غرب کشورمان بیش از ۱۵ سال به طول انجامد.
سردار غفاری در سال ۱۳۷۴ هجری شمسی پس از انتقال به تهران در سمت های معاونت فرهنگی و تبلیغات نیروی زمینی، جانشینی فرهنگی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همچنین معاونت تبلیغات بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس ستاد کل نیرو های مسلح و فرماندهی ارشد سپاه استان قزوین خدمت نمود.
وی پس انجام عملیات خباثت آمیز معدوم مالک ریگی در تاسوکی زابل برای سرکوب اشرار مسلح و قاچاقچیان مواد مخدر به فرماندهی نیروی انتظامی سیستان و بلوچستان و قرارگاه فتح شرق کشور منصوب شد.
او علی رغم ماموریت سنگین نظامی و انتظامی در این دوران توانست در رشته علوم تربیتی نیز ادامه تحصیل داده و مدرک کارشناسی دریافت نماید.
پدر شهید حسین غفاری پس از انتقال به دولت جمهوری اسلامی و انتصاب به عنوان معاونت سیاسی امنیتی و سر پرستی استانداری خراسان رضوی به رشته تاریخ تمدن اسلامی گرایش پیدا کرد و کارشناسی ارشد و دکترای خود را (تا مرحله امتحان جامع) ادامه داده و از همان زمان در برخی از دانشگاههای مشهد به تدریس پرداخت.
از ایشان تا کنون پنج اثر از جمله:«تحلیلی بر سیره سیاسی رسول خدا (ص)» و «نگرشی بر تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی» ، «نگهان جنگ» و کتاب ارزشمند و علمی «تمدن نوین اسلامی؛ از ظهور تا طلوع دوباره» به زیور طبع آراسته گذشته است.
علاقه استاد به علم کلام اسلامی موجب گردید وی پس از چند ترم تدریس دروس اندیشه اسلامی کتاب «هدایت و راهبری در اندیشه اسلامی» (همین کتاب)را که در واقع درس گفتارهای ایشان است، تالیف و آماده چاپ نماید.
مولف این کتاب کلامی و اعتقادی را به سه بخش تقسیم نموده و در هر بخش به یکی از موضوعات راهبری در اندیشه اسلامی پرداخته است.
بخش اول که در دو فصل شکل یافته بعد از تعریف برخی از اصلاحات مورد نیاز و کاربردی، ضرورت و شروط نبوت و اهداف آن به بحث گذاشته شده است.
سردار در بخش دوم که آن نیز در دو فصل تنظیم شده است به مفهوم امامت و خلافت و اهمیت امامت در اندیشه اسلامی و ضرورت آن و همچنین شئون و شرایط امامان علیهم السلام می پردازد.
استاد غفاری آنگاه در ادامه بحث راهبری در اندیشه اسلامی در بخش سوم که حدود پنجاه درصد کتاب را بخود اختصاص داده و در سه فصل نظم یافته است به موضوعات مهمی مانند؛مناصب و شئون نبی اعظم صلوات الله علیه و آله و ضرورت و لزوم حکومت و حکومت دینی،مشروعیت قدرت از دیدگاه غربی ها و اهل سنت و شیعیان، ولایت فقیه و ضرورت و دلائل عقلی و نقلی اثبات آن و همچنین شرایط و شئون و مناصب ولایت فقیه از دیدگاه متکلمین شیعه پرداخته است.
نظرات